Dette skal du overveje når du køber nyt rideudstyr

Når man køber nyt rideudstyr, er der flere ting, man skal have in mente. Det er ikke kun selve prisen på produktet, men også hvor ofte det skal anvendes, samt om det passer til den enkelte rytter. Derudover skal man overveje størrelsen på produktet, og vægten på rytteren. Endelig er der også forskellige materialer, der kan være med til at forbedre eller forringe kvaliteten af nyt rideudstyr.

Hestens udstyr – hvad skal du vælge, og hvornår skal det skiftes ud?

Hestens udstyr er ikke kun noget, der skal ses på som en nødvendighed. Udstyret har også en positiv effekt på hesten, og kan være med til at gøre den mere rolig eller gladere. Det er dog vigtigt, at man vælger det rigtige udstyr, og at man sørger for at det passer til ens hest, både i størrelse og i temperament. Hestens udstyr skal typisk skiftes ud hvert andet år, men dette afhænger dog af, hvor meget udstyret bliver brugt, og hvor godt udstyret passer til hesten.

Når man vælger nyt udstyr til sin hest, er det vigtigste dog altid pasformen. Derudover kan det også være en god idé at overveje materialet. Læder er typisk et bedre materiale end nylon eller andet syntetisk materiale, da læder ofte er mere fleksibelt og mere behageligt for hesten at have på. Dog kan syntetiske materialer have den fordel, at de ikke kræver samme pleje som læder.

Hvilket rideudstyr skal man bruge?

Når man skal ride, er det vigtigt at have det rigtige udstyr. Dette gælder både for rytteren og hesten. For rytteren er det vigtigt at have en god sadel, som passer til ens størrelse, samt et par ridestøvler eller lignende fodtøj, der kan give god støtte til foden. Derudover er det også vigtig at have en god hjelm på, da dette kan redde ens liv i tilfælde af et fald.

For hesten er det ligeledes vigtig at have den rigtige sadel på, så den ikke bliver slidt unødigt op. Sammen med sadlen skal der også være et trense og evt. bid eller snore, så man har mulighed for at styre hesten undervejs.

Det mest gængse rideudstyr

  • Sadel: En sadel er et must-have, når man skal ride. Den sikrer dig en god og behagelig siddende stilling, samtidig med at den giver dig støtte til ryggen.
  • Hestetegn: Hestetegn er ikke et must-have, men det anbefales dog at have tegn på sin hest, da det gør den lettere at genkende.
  • Spand: En spand er ikke et must-have, men det anbefales dog at have en spand til sin hest, da den kan bruges til at fodre med.
  • Børste: En børste er et must-have, da den skal bruges til at pleje din hests pels med.